recept: Hagymás krumplilángos, Kifőzde
Hagymás krumplilángos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg főtt, áttört burgonya,
35 dkg finomliszt,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 tojás,
1 dkg élesztő,
fél dl tej,
1 evőkanál só


A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk.
Ezután összedolgozzuk a főtt, áttört és még kézmeleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük.
Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban mindkét oldalán, 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.
Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja.
Egyszerűen készíthető, jóízű vacsora vagy vendégváró.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: káposztás lángos
 lángos
 sonkás lángos
 juhtúrós lángos
 tojásos lángos

Forrás: Internetes gyűjtés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.03. Utoljára frissítve: 2008.09.03.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 20:09:45 - 1.81)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez